fredag

Malmötur

I dag tog jag och min sambo en tur med hunden åt ett håll som vi inte ofta går. Mot stadion till. Men först kom vi till dessa hus. Dessa ligger bara något kvarter ifrån vårt hem.


Nu är vi i något som heter Lorensborg. Här håller man på att bygga nya lägenheter. "Säkert billiga som vem som helst kan bo i......"

Parken vid Lorensborg är stor. Här gillar Emma att snusa och leta, de få gånger vi är här. Husen är höga och många, inget för mig trivsamt område men bör ändå finnas tycker jag.

Här går vi från Lorensborg längs Stadiongatan. Bellevuegården som ligger på andra sidan vägen har också höga och många hus.

Stadionkyrkan......inte ser det ut som en kyrka inte.

Vi kommer fram till en massa utomhusplaner för fotboll. I bakgrunden skymtar Swedbank arena, vår nya fotbollsarena.

Långsidan på Swedbank arena. Den är gigantiskt, vår nya arena.

Ingång B kan man läsa på en av dörrarna. Denna entrésida är lite annorlunda än entrén på vår gamla arena......

.....som såg ut så här. Skillnaden är enorm. Denna arena fungerar enbart som friidrotts arena nu. Här pågår inte mer fotboll med "Malmö iff iff - MFF".
Mellan dörr A och B ligger servering m.m.

Här har vi gått vidare till nästa bostadsområde. Nej, det är inte långt ifrån oss....vi har rätt nära till mycket så som vi bor. Men höga hus har vi gott om nu mer i stan.

Detta är en av Malmös största hundrastplatser, och Emma behövde sträcka ut benen och springa. Så därför tog vi oss hit. Vi kan bara ha henne lös på stranden här i stan, annars i skogen och naturen. Men där får hon inte vara lös denna årstiden.

Här galopperar hon mot mig i full karrär.

På väg därifrån passerar vi ännu ett hyreshus. Detta har en himla massa inglasade balkonger. Ja, inglasat är ju populärt och skönt.

Mittemot gamla stadion ligger Pildamms parken. Här har vi precis gått in i den och är på väg mot cafeét där inne.


Jag hör ett kraxande. Tittar upp och ser en väldigt massa kråkbon....oj oj.

Vy mot vattentornet vid parken. Man kan också skymta Hilton hotel vid Triangeln. Till höger om tornet UMAS - Universitetssjukhuset MAS.

Vi kollar nu emot det området vi kom ifrån innan vi gick in i parken....ännu mera höghus.


Margareta paviljongen - kom till under Baltiska utställningen 1914. Detta var en konstindustri och hantverksutställning.
Läs mer på: http://sv.wikipedia.org/wiki/Baltiska_utst%C3%A4llningen

Här ligger det mysiga cafeét. På sommaren med all grönska och parasollerna uppslagna.....vi återkommer senare i sommar härifrån med mer bilder.


Ännu en bild av cafeét. Enarna i gångarna är vinterskyddade ännu.

Bara en liten bit ifrån Margareta paviljongen ser man fågelburar. Här finns bland annat undulater och andra burfåglar.

På väg hem till oss så går vi förbi ABC-husen. Hus som är identiska men som innehåller endast företag. I B-huset som man ser jobbar brorsan. Ja så var det inget mer denna gång.....natti natti.

2 kommentarer:

  1. Det var en lång promenad. Jag tycker det är alldeles för många tråkiga höghus i de delarna ni varit idag.
    det kunde byggas mycket charmigare hu där runt om parkerna.

    SvaraRadera
  2. Hej Kickan

    Nej de höga husen är inte värst vackra men även lite indre vackert i stan är nödvändigt, då blr det vackra ännu vackrare...jag älskar ju kontraster.

    SvaraRadera