onsdag

En tur på ÖN i Limhamn

Vi åkte ner till Ön i Limhamn och parkerade bilen i hamnen, mittemot Skånska Cement eller Cementa. Båten ligger troligen för lastning.
Här en gammal bogserbåt som i många år fungerat som fiskebåt, troligen är det Pelle som man kan åka ut och fiska med. Som liten grabb var man ute rätt mycket med den båten. Torsk blev det en hel del fiskat.

Vi rundar Ön och träffar på dessa maffia hus som har lägenhetern mot havet och mot Danmark och bron. Detta område bygdes många år innan BO01 i västra hamnen och Turning Torso kom till. Men här på Ön är byggandet lika extremt som i Västra hamnen och Hyllie.

Ännu en liten bit bort mot f.d. Dragörfärjornas inlopp så stöter vi på dessa tuffa hus. Många gånger härligare än i BO01, för här är man både närmare bron och lugnare att bo.

Rundar man sedan de vita husen så kommer man till dessa mysiga små hus.


Till sist stöter man på gamla inloppet för f.d. Dragörfärjorna Hamlet, Ofelia och Scania. Båtarna tog ungefär 50 minuter till Dragör och man kunde njuta med en fika, typ dansk citronvand och en bulle. Flydda tider saknade tider!!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar