söndag

Point Hyllie, PHY, ett byggområde i Malmö

Enorma byggprojekt sker nu runt om i Malmö. Nästan i alla stadsdelar. Men här ute på Hyllie har bara ett vattentorn stått tills nu, då citytunneln når hit och förankras med bron. Här kommer växa upp 4000 lägenheter, köpcentrum, kontor, hotel m.m. I morse fotograferade jag hur det ser ut jus i dag.

Runda taket i förgrunden är kommande stationsbyggnad och stora huset i bakgrunden tillhör något som kallas PHY. Detta kommer bli Malmö näst högsta byggnad, näst efter Turning Torso. Se bilden nedan....

Som ni ser skymtar det runda taket i miten av bilden. Byggnaderna till vänster är de som just nu håller på byggas och PHY tornet längst till vänster.

Gamla vattentornet får nu mer och mer sällskap av byggnader som sakta växer upp ur marken. Under tornet skall komma en vattenpark.

Rörigt men bli säkert fint.

Nedgången till citytunneln.

De färdiga spåren i väntan på att tas i bruk.

Malmö Arena till vänster står klar.

Efter jobb och senare på kvällen åkte jag och A och vovven Emma till Bunkeflo. Här kan man komma ner till havet via ängar och hagar. Emma älskade miljön. Bron försvinner in i dimman.

Motsatta sida.

Matte råkade komma för långt bort, så Emma satte sig och gnydde och vakta.

2 kommentarer:

  1. Där kanske man ska ställa sig i bostadskö :D

    SvaraRadera
  2. Anki

    ja det kommer blomma upp som fasiken här i Hyllie...det har blommat upp i alla omdråden sedan bron till Köpenhamn kom till. Så bäst att du ställer dig i kö :)

    SvaraRadera