söndag

En tur till stationen (OBS två inlägg i dag)

Casinot Cosmopol i Malmö ligger centralt och där gick jag av buss nummer 4 i dag. Jag skulle bege mig till Centralstationen.

Man genar gamla väster och kommer ut vid ett relativt nybyggt hus, precis bredvid ett gammalt magasin och korsvirkeshus.

Hedmanska gården ligger vid lilla torg. Här går vi in.

En mysig passage.

Här inne på gården ligger både butiker, smidesvärkstad och café m.m.

Vet inte vad detta är men jag "tror" att det är för barnen där de skall stimulera sin fantasi och motorik.

Kurr kurr.....ja magen kurrade efter fika. Då finns två lyxiga café i Malmö där man kan lyxa till det. Det ena är Hollandia, men ligger på gågatan så vi går till Café Mäster Hans i stället.....

Kanske inte den praktfulla kakdisken som Hollandia har, men denna duger gott och väl. I dag blev det bara fransbrödbullar och kaffe.

Här serveras god fika och hela stället är så mysigt....runt på alla väggar finns porträtt av Malmö kändisar, gjorda i blyerts och så finns annan konst.

Som denna tuffa tavla. Det var nära på att den följde mig hem.

Citytunneln är i full gång att byggas och är snart klar. Därför var jag nyfiken på hur långt de hunnit på stationen, där citytunneln skall förankras.

Total röra...svårt tro den skall vara färdig nästa år...skall gå ut till Hyllie som jag skrivit om i andra inlägg.

Utanför alla dessa cyklar. Nej alla har inte samma färg på sadlarna utan det är företag som trycker sin reklam på sadelskydd och sätter dom på cyklarna som ställs vid stationen.
Det kommer och går tåg konstant och just nu kom Öresundståget med en massa passagerare.
Efter en rejäl prommenad var jag trött i apostlahästarna. Tog ut hunden till rastplatsen. Äppleträdet där blommade så fint. Här låg kollonilotter i början av 1900 talet och en del fruktträd finns kvar sedan dess.

Emma, som mår mycket bättre nu, var inte så lekfull i dag..så det blidde lite kissande och bajsande innan vi gick hem och fixade mat.

A jobbar till 21.00 i dag och jag får fixa middagen. Provade blanda en massa i köttfärsen till pastan. Hade i bland annat honunssenapen jag köpte i Östergötland, soya, chilisås, vitlök, lök och vanlig senap.....det blev mums.

6 kommentarer:

  1. Så många fina bilder du har.
    Det är mysigt att gå ut och fika på olika caféer. Tyvärr gör man det för sällan.
    Ha det gott.

    SvaraRadera
  2. Camilla

    Ja jag och A försöker ut och fika 2 ggr i månaden och ut och äta 1 gång i månaden. Alltid mysigt...man skall unna sig nu medan man lever.

    SvaraRadera
  3. Vilken massa cyklar!
    Den där tavlan, du, den var fin den! Vad heter konstnären, vet du det?

    SvaraRadera
  4. Cici

    Inte en aning vad konstnären heter....glömde titta efter. Kollar nästa gång då jag fikar och fotar mer inne i caféet också.

    SvaraRadera
  5. Man tager vad man haver. Då blir det alltid som godast! Sonen brukar fråga varför jag inte skriver ner mina recept när jag improviserar.
    Skönt att Emma mår bättre!

    SvaraRadera
  6. Anki

    Ja angående mat så fick jag tips som är bra....."är det gott kan man blanda det med annat gott, då blir det gott"...så den regeln tänker jag på vid matlagning. Håller med din son, man borde skriva ner improvisations recepten.......skall minnas till nästa gång.

    SvaraRadera